Nou sens giratoriu, pe drumul național DN2 E 85, lângă municipiul Buzău

Conducătorii auto care vin dinspre Vadu Paşii şi vor să ajungă în oraşul Buzău pot pătrunde mai uşor în DN2 E85 după ce a fost amenajat un sens giratoriu. Soluţia era de mult aşteptată pentru că rezolvă problemele de siguranţă în trafic din această intersecţie.

Autorităţile de la Buzău au făcut solicitări pentru acest sens giratoiru de mai mulţi ani, mai ales că în această intersecţie s-au produs numeroase accidente, iar accesul în Şoseaua Europeană al şoferilor de pe drumul judeţean se făcea greu şi în condiţii periculoase.

În plus, pentru cei care ieşeau din municipiul Buzău şi aveau drum până la Podul Câlnăului, nu aveau unde să întoarcă maşinile, regulamentar.

Însă nimic din aceste situații nu i-a convins pe administratorii drumului să ia măsuri. Însă după demararea lucrărilor la Podul Mărăcineni Compania Naţională a decis să urgenteze amenajarea unui rond, format din balize rutiere.

Noul rond de la intersecţia DJ 203 K Vadu Paşii cu DN 2 E 85 ar putea fi zona în care să fie mutate camerele video de verificare a rovinietei, aparate aflate acum la Podul Mărăcineni.

Urmărește-ne pe Google News