Una dintre secțiile exterioare ale Spitalului Județean Buzău intră în reabilitare

Investiție importantă şi absolut necesară, prin care pacienții cu boli dermato-venerice din judeţul Buzău vor beneficia de cele mai bune condiții de tratamemt și îngrijire. Este vorba despre reabilitarea termică cu bani europeni a clădirii Secției Dermato-Venerice a Spitalului Județean Buzău, din incinta Spitalului de Boli Infecțioase. Reabilitarea clădirii va dura cel târziu până în 2023.

Consiliul Județean Buzău a semnat, astăzi, proiectul cu finanțare europenă în valoare de aproape 2 milioane de lei, din care contribuția instituției este de 2 %.

Valoarea totală a proiectului este de de1.957.726,66 lei, iar contribuția Consiliului Județean Buzău va fi de 2%, adică de 804.275,4 lei. Banii proveniți din fonduri europene și guvernamentale sunt în valoare totală de 1.153.450,26 lei.

,,Reușim să mai semnăm un proiect, zic eu, important pentru județul Buzău, pe fonduri europene. Este vorba despre un proiect care vizează Spitalul Județean, deci sănătatea buzoienilor în general. Este vorba despre secția Dermato-Venerice care va fi reabilitată termic și energetic. Durata de implementare a proiectului este de 26 de luni” a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Termoizolarea exterioară a clădirii Secţiei de boli dermato-venerice nu presupune doar o anvelopare propriu-zisă, ci şi o serie completă de lucrări, ce vor reduce automat costurile de întreţinere și consum de energie termică.

Directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminița Mihailov a menționat că obiectivul specific al proiectului îl constituie eficientizarea energetică a clădirii Dermato-Venerice, compartiment al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău.

,,Transmit felicitări echipei Consiliului Județean Buzău pentru consecvența cu care a respectat regulile programului, pentru că exigențele sunt destul de mari. Iată că autoritatea județeană este la al patrulea proiect de anvergură.(…) În urma implementării proiectului se vor crea economii importante. Din aceste economii care se vor realiza se vor putea face noi investiții și noi proiecte. Practic această clădire va produce mai puține cheltuieli”, a menționat Luminița Mihailov, directorul ADR Sud-Est.

captura sectie infectioase

Potrivit managerului de proiect, Valerica Pătrățanu prin acest proiect se vor realiza următoarele lucrări ”anvelopare, schimbarea tâmplăriei interioare și exterioare, refacerea acoperișului, montarea unor panouri solare, o centrală pe gaze. Vor mai fi lucrări conexe pentru creșterea eficienței energetic precum și lucrări de instalare/reabilitare/ modernizare a sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior.”

Secţia de boli dermato-venerice funcţionează din 2007 într-un spatiu în care a funcționat compartimentul pentru copii al Sectiei de Boli Infectioase. Cladirea este foarte veche și nu a intrat niciodata într-un proces de reabilitare si modernizare complexă.

Urmărește-ne pe Google News