Rătăciţi pe muntele Penteleu. Doi turişti au fost căutaţi toată noaptea de jandarmi

La miezul nopţii, jandarmii buzoieni au fost sesizaţi prin apel la 112 de faptul că doi turişti, care faceau parte dintr-un grup de 20 de persoane, s-au rătăcit în zona Penteleu. Aceştia au mers cinci ore într-o direcţie greşită şi au fost reperaţi în zorii zilei.

Mai precis, grupul a plecat din zona staţiei meteo situată pe vârful Penteleu înspre pensiunea Varlaam, iar dupâ aproximativ 2 ore de mers pe traseul montan şi-au dat seama că au uitat un aparat foto în zona statiei meteo, context în care doi bărbaţi din grup, de 40 de ani, respectiv de 25 de ani, s-au întors pentru a-l recupera.

Cele două persoane plecate pe traseu nu au mai ajuns la pensiune, nu s-a putut lua legatura cu ei telefonic, motiv pentru care, după circa 3 ore de la momentul despărţirii de grup a fost efectuat apelul 112.

Echipa de jandarmi montani din cadrul postului Nehoiu s-a operaţionalizat în jurul orei 01.00, începând căutarea celor două persoane, cu sprijinul altor doi membri ai grupului de turişti.

Cele 2 persoane au fost găsite de jandarmi în jurul orei 05.00, la aproximativ 9 km. de localitatea Varlaam, în zona ”Cernatu”, aceştia rătăcindu-se pe drumul de întoarcere către pensiune, la o răscruce de drumuri deviind de la traseul marcat.

În acest moment persoanele se afla la pensiunea Varlaam, fără probleme medicale.

Urmărește-ne pe Google News