Motivul pentru care muncitorii de pe șantierul podului de la Vadu Pașii iau pauză de cel puțin o lună

Viiturile puternice de luna trecută au provocat necazuri podului de la Vadu Paşii unde epele râului au deteriorat pragul de fund al structurii de susținere a construcţiei. Din acest motiv, lucrările de reabilitare ale obiectivului vor mai stagna cel puţin o lună. Consiliul Judeţean Buzău aşteaptă un răspuns din partea Guvernului, cu privire la fondurile solicitate pentru lucrările de reparaţii.

În cazul că Guvernul nu va oferi un răspuns prea curând, Consiliul Judeţean va aloca bani de urgenţă, din fondul de rezervă.

În urmă cu o lună, din cauza viituriilor puternice de pe râul Buzău, pragul de fund al structurii podului de la Vadu Paşii, aflat în reabilitare, a fost deteriorat, iar pentru a fi înlăturat pericolul unei prăbuşiri, se impun lucrări urgente de intervenţie. Săptămâna trecută, Prefectura și Consiliul Judeţean Buzău au transmis către Guvern o solicitare de alocare de bani pentru reparaţii. Dacă fondurile nu vor fi aprobate în regim de urgenţă, autorităţile vor apela la o sumă din bugetul de rezervă al Consiliului Judeţean.

Şeful Consiliului Judeţean Buzău se arată nemulţumit de faptul că nu toate instituţiile se implică în rezolvarea problemelor apărute în albia râului Buzău, în zona podului Vadu Paşii. El face un apel la Apele Române să se ocupe şi de partea aflată în responsabilitate. Mai exact, în ultimii ani, în zona podului s-au făcut extrageri de balast care au determinat accelerarea degradării podului.

Autorităţile estimează că lucrările de reparaţii la pragul de fund al podului de la Vadu Paşii vor dura aproximativ 30 de zile, perioadă în care nu poate fi făcută nicio intervenţie pentru reabilitarea importantului obiectiv. Construit dupa un proiect al celebrului arhitect Anghel Saligny la sfarsitulsecolului al XIX-lea, initial doar pentru traficul feroviar, podul de la Vadu Pasii a deservit circulatia rutiera din anul 1949 si pana in primavara anului2005, atunci cand a fost inchis dupa ce o viitura puternica a afectat rezistenta podului. De 13 ani, pe podul de la Vadu Pasii este permis doar traficul pietonal.

Urmărește-ne pe Google News