VIDEO Topirea rapidă a zăpezii pune mari probleme oamenilor de la țară

Bălți uriașe s-au format pe mai multe drumuri și curți din comuna Stâlpu. Autoritățile spun că au tot curățat șanțurile cu oamenii de la ajutorul social însă nu fac față pentru că solul este îmbibat iar apa se scurge continuu de pe terenurile mai înalte.

Lacuri de acumulare, unele pline cu mizerie adunată de aluviuni, s-au format în mai multe locuri din comună, inundând ulițe și gospodării. Bălțile și mocirla au invadat grădini de zarzavat, grajduri și chiar locuințe. Chiar și capela cimitirului nou este înconjurată de apa care s-a scurs de pe terenurile mai înalte.

Localnicii de la margine stau de două zile cu cizmele în picioare, pentru că altfel nici la toaleta din curte nu ar mai putea merge. ”A fost apă de jumătate de metru în vecinătatea fermei însă a mai scăzut acum. A intrat în grajduri, în case iar grădinile sunt inundate”, spune un sătean din Stâlpu.

Primarul comunei Stâlpu, Stelian Gioabă, spune că probleme cu apa strânsă din topirea zăpezii sunt în mai multe locuri din sat. Oamenii de la ajutorul social desfundă de două zile tuburile și curăță șanțurile din sat însă munca lor pare zadarnică.

 

Urmărește-ne pe Google News