Adolescentul care l-a acuzat pe un polițist din localitate că l-a agresat a fost reținut pentru furt

Tânărul care l-a acuzat, luna trecută, pe ajutorul șefului de post din comuna Cernătești că l-a agresat fizic și verbal în timpul unei audieri desfășurate la postul de poliție din localitate a fost reținut, miercuri, pentru că a furat o bicicletă din curtea unui sătean din Zărnești după care a distrus-o.

Vestea despre încătușarea copilului problemă a apărut de aseară pe rețelele de socializare.

Presa locală a scris la începutul anului despre acuzațiile pe care Mihai Eduard Șorega, în vârstă de 17 ani, le-a adus ajutorului șefului de post din Cernătești.

Polițistul l-ar fi agresat fizic şi verbal în timpul unei audieri desfăşurate în incinta postului de poliţie din localitate, IPJ Buzău confirmând la acea vreme existența unei anchete deschise de Parchet sub aspectul celor reclamate de minor.

Vecinii îl descriau pe minor ca pe un copil problemă și mai degrabă îi luau apărarea polițistului, în acest scandal. Unii dintre ei au răsuflat ușurați când au auzit aseară cu puștiul problematic a fost reținut pentru furt și s-au grăbit să distribuie informația pe Facebook, printr-un mesaj menit să-i mustre pe cei care atunci îi găseau adolescentului circumstanțe atenuante.

„Minorul”, „copilul nevinovat” din Cernatesti, jud. Buzau in persoana numitului Sorega Mihai Eduard, care in urma cu o perioada de timp a avut un conflict cu un politist din localitate, din pacate in data de astazi 21.03.2018 a ajuns in arestul I.P.J. Buzau, pentru niste furturi, „probabil” si de aceasta data acesta este tot „nevinovat”… Haideti sa ii plangem in continuare de mila pentru ca a intrat in case peste oameni, a furat si „inexplicabil” a mai ajuns putin si pe la puscarie… „Saracul” copil, posibil si de aceasta data, tot oamenii legii sa fie vinovati pentru faptele sale si locul cald in care a ajuns, a scris Denisa Ungureanu pe Facebook

Poliția a confirmat joi dimineață informația conform căreia tânărul Mihai Șorega a fost reținut pentru furt calificat, de poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Beceni.

La data de 21 martie, poliţişti din cadrul Secţiei de poliţie rurală Beceni, în urma activităţilor specifice desfăşurate, au identificat un tânăr în vârstă de 17 ani, din Cernăteşti, bănuit de furt calificat. Fapta a fost sesizată Poliţiei la data de 20 martie de persoana vătămată, un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Zărneşti de Slănic.

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că în cursul nopţii de 16 spre 17 martie 2018 bănuitul, un tânăr în vârstă de 17 ani din Cernăteşti, ar fi sustras o bicicletă din curtea locuinţei persoanei vătămate şi ulterior ar fi provocat mai multe distrugeri la aceasta.

Prejudiciul estimat la valoarea de 800 de lei a fost recuperat şi predat persoanei vătămate. Faţă de bănuit a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt calificat”.
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz.

Urmărește-ne pe Google News