Zeci de persoane s-au prezentat la spital după ce au alunecat pe gheața de pe străzi

Aglomerație mare la Spitalul Județean Buzău, unde zeci de persoane au avut nevoie de ajutorul medicilor după ce au alunecat și au căzut pe străzile sau trotuarele din oraș. Șase dintre aceștia au rămas internați întrucât au nevoie de intervenții chirurgicale.

Secţia de Ortpedie a Spitalului Județean Buzău face faţă cu greu numărului mare de accidentaţi. Zăpada, gheaţa şi poleiul din municipiul şi judeţul Buzău le-au dat de lucru medicilor specialiști.

În doar 24 de ore, la secția de Ortopedie s-au prezentat cel puțin 40 de persoane, dintre care 6 au fost internate pentru intervenţii chirurgicale.

Medicii recomandă vârstnicilor să fie foarte atenţi cand merg prin locurile necurăţate de zăpadă şi polei. Fracturile la vârste înaintate se vindecă mult mai greu şi pot avea consecinţe grave. Chiar dacă astăzi are loc echinocţiul de primăvară, ziua care marchează începutul primăverii astronomice, vremea va fi în continuare deosebit de rece.

Cerul va avea înnorări accentuate şi, mai ales după-amiaza şi seara, vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei.

Având în vedere prognoza medicii se așteaptă ca numărul pacienților să crească. Buzoienii sunt sfătuiți să circule cu atenție și să nu se aventureze pe trotuarele sau străzile care nu au fost curățate de zăpadă și polei decât dacă este neapărat nevoie.

De asemenea, pentru a evita accidentările există în magazinele de profil sisteme antiderapante care se atașează peste încălțăminte sporind astfel stabilitatea pe arterele acoperite de gheață.

Urmărește-ne pe Google News