VIDEO Master chef la MAI. Polițiștii buzoieni s-au întrecut în prepararea borșului de pește

Au pus uniforma în cui, pentru câteva ore, și au trecut la bucătărie pentru a participa la un concurs de gătit, în cadrul unei acțiuni umanitare. Trei echipe de poliţişti de la IPJ Buzău s-au arătat dornice să-și demonstreze talentele gastronomice. În cadrul evenimentului culinar, oamenii legii au preparat bucate de post, dar şi din peşte, care au ajuns, în final, la un cămin de bătrâni din Ulmeni.

Un număr de nouă polițiști din IPJ Buzău au înlocuit uniforma cu ținuta de bucătar şi s-au apucat să gătească într-un bistro din Buzău. La concursul de gastronomie s-au înscris trei echipe formate din poliţişti de la Poliția Municipală Buzău, Poliția Municipală Râmnicu Sărat și Serviciul de Investigații Criminale din IPJ Buzău.

Cele trei echipe au primit sarcina de a pregăti borș de pește, musaca și tartă cu mere, fiecare având normă de minimum zece porții. Deşi au ştiut de la bun început că numai una dintre echipe va fi declarată câştigătoare, concurenţii au făcut tot ce a depins de ei pentru a pregăti cele mai gustoase mâncăruri.

Cea mai susținută dintre echipe a fost cea a Poliției Municipiului Buzău, format din Emil Oprea, Daniel Panciu și Steluța Panciu, primii doi fiind câștigători ai ediției de anul trecut. Unuia dintre componenți i se mai spune Guvidul pentru că e pescar împătimit și specialist în prepararea borșului de pește.

”Îmi place să gătesc acasă iar când vine vorba de pește e o plăcere să îl prepar. Asta pentru că sunt și pescar”, ne-a spus agentul șef Emil Oprea, zis Guvidul.

Bucătarii de ocazie au fost ajutați de profesioniștii restaurantului gazdă. ”Se descurcă extraordinar de bine, semn că sunt buni bucătari și acasă, după ce lasă uniformele. Porționează corect, respectă corect timpii de gătit, noi îi coordonăm ici-colo”, a spus Georgeta Dobre, bucătar șef Bistro Junior.

La final, doar una dintre echipe a fost declarată câştigătoare. Mâncarea gătită a fost dusă la un Centru pentru Persoanele Vârstnice din localitatea Ulmeni, aparținând Fundației Sfântul Sava. Celor 30 de bătrâni din cămin le-au servit masa de prânz chiar poliţiştii din echipa câştigătoare.

Urmărește-ne pe Google News