VIDEO Artista de la pază. Pictează și confecționează mărțișoare, în timp ce supraveghează o grădiniță

A descoperit întâmplător că are talent iar acum din mâine sale ies lucruri uimitoare. Este pe scurt povestea buzoiencei Corneliei Lăzăr, agent de pază la o grădiniță, care şi-a transformat pasiunea pentru frumos în adevarate opere de artă. Tablourile, mărțișoarele, picturile dar și alte obiecte ieşite din mâinile sale încântă orice privire.

Cornelia și-a descoperit talentul năbănuit în urma cu doi ani, în timpul serviciului de pază la Grădinița numărul 3 din muncipiul Buzău. A fost rugată de un copil să-l ajute la niște desene. Așa a descoperit că știe nu doar să deseneze, ci şi să picteze. Acum tablourile sale cu îndrăgite personaje din desene animate sunt expuse pe holurile și încăperile unității de învățămînt.

”Foarte încântată sunt când vin copiii și spun, vai, a mai apărut ceva. Îmi sunt dragi și tot ce fac este pentru copii. Mi-am descoperit talentul mai târziu, la o vârstă cât mai mare, dar nimic nu e impozibil. Ideile le iau de pe internet, deschid o pagină și dacă îmi place ceva reproduc. Uneori mă întreb dacă eu le-am făcut”, spune Cornelia Lazăr, agent de pază.

Cornelia a realizat patru tablouri impresionante pe carton, cu cele patru anotimpuri ale anului, folosind doar pensula și acuarele. Artista de la pază face totul cu pasiune, în timpul liber sau în vacanțe. Când nu pictează, confecționează mărțișoare sau diverse figurine decorative, din hârtie colorată și resturi de textile, pe care le oferă grădiniței.

”Din nimic iese ceva frumos, cu șnuruleț, un mărțișor, cu biluțe, floricele. Folosesc foarte multă hârtie colorată, resturi de textile. Materiale găsesc aici pentru că îmi mai dau doamnele rebuturi de la clasă. Din nimic fac ceva și sper că ies lucruri frumoase”, spune Cornelia Lazăr, agent de pază.

Buzoianca are o mare dorință: să se perfecționeze în acest domeniu. Lipsa banilor o împiedică însă deocamdată să facă acest lucru. Cornelia Lăzăr are 44 de ani și s-a născut în localitatea buzoiană Vadu Sorești. Are doi copii și locuiește împreună cu familia sa, în Tisău, județul Buzău. De curând, a devent chiar bunică.

Urmărește-ne pe Google News