Un fost spion al armatei, manager la clubul sportiv al Buzăului

Sport Club Municipal Gloria Buzău are, de la 1 martie, o nouă conducere. Vasile Niță a fost înlocuit la șefia clubului primăriei Buzău cu Ion Cazan, pensionar militar, fost ofițer de contrainformații. Noul manager al clubului recunoaște că nu a practicat niciun sport de performanță dar, prin natura meseriei de ofițer la trupele speciale ale armatei, a fost alpinist, scafandru și parașutist.

La SCM Gloria Buzău, de la 1 martie, se va da milităria jos din pod. Asta pentru că, de ieri, clubul Primăriei Buzău va fi condus de către un pensionar militar, fost ofițer de contrainformații, denumire oficială dată spionilor din armată.

Ion Cazan a fost desemnat noul șef al Gloriei până la 1 iunie, când se va organiza concurs pentru ocuparea definitivă a acestei funcţii. „Eu am avut un CV depus la Compartimentul Resurse Umane din cadrul Primăriei, am fost contactat şi pentru această funcţie, probabil CV-ul a corespuns cerinţelor şi am acceptat”, a declarat Ion Cazan.

Noul manager al clubului buzoian recunoaște că nu a practicat niciun sport de performanță, dar, prin natura meseriei de ofițer al trupelor speciale ale armatei, a practicat alpinismul și arte marțiale, dar deține și brevet de scafandru sau parașutist.

„Nu sunt străin de activitatea sportivă, iubesc sportul, îmi place să fac sport, l-am practicat din copilărie, dar nu la nivelul performanţei. În prezent practic jogging şi exerciţii de forţă la sală. Am practicat arte marţiale, sunt parşutist, alpinist, scafandru, specialist în ducerea traiului în condiţii de izolare”, a precizat Ion Cazan.

Noul conducător al Gloriei și-a propus să impună o disciplină de fier iar fiecare secție a clubului să obțină maximum de performanță. Îi va fi de ajutor experiența acumulată în funcțiile de conducere din armată.

”Am fost comandant de batalion, asta fiind funcţia cea mai înaltă pe care am avut-o. Am fost şef de Stat Major, ofiţer în cadrul Biroului de Stat Major şi am ocupat diferite funcţii mai mici: comandant de companie şi comandant de grup. M-am axat pe managementul acestor structuri pe care le-am coordonat. Ca studii, sunt licenţiat în managementul organizaţiei, în informaţii, am un master în managementul securităţii şi al relaţiilor de muncă, curs post-universitar de integrare europeană, curs în informaţii militare şi alte cursuri de specialitate pe care le-am avut în cariera militară”, a declarat noul manager al clubului buzoian.

Deși ar fi trebuit să preia conducerea secției de rugby, fostul șef al SCM Gloria Buzău, Vasile Niță, a fost îndepărtat definitiv de la clubul sportiv Primăriei, oficialii primăriei nedorind să ofere o explicație pentru aceasta masura.

Urmărește-ne pe Google News