VIDEO Delegație de avocați belgieni, cucerită de gustul sarmalelor și cârnaților de Pleșcoi

O delegație a Baroului din orașul belgian Tournai a poposit la Baroul din Buzău în cadrul unei întâlniri festive ce a marcat 20 de ani de înfrâțire dintre cele două caste avocățești. Valonii veniți în vizită la Buzău au fost invitatați la o cină tradițională românească pentru a degusta din bunătățile locului. Cele mai appreciate preparate de la Buzău au fost sarmalele și cârnații de Pleșcoi.

Belgienii n-au venit cu sacoșele goale în vizita de la Buzău. Au adus suveniruri apreciate de colegii lor din România : vinuri nobile, bere tradițională dar și produsul cel mai căutat în lume, ciocolata. Belgienii s-au arătat cuceriți de sarmalele românești dar și de primirea călduroasă de care au avut parte.

Decanul Baroului Buzău, Adrian Tudorancea, a ținut să precizeze că parteneriatul dintre cele două barouri a avut efecte benefice, ambele părți având numai de câștigat din urma acestei înfrățiri .

”Anul acesta facem 20 de ani de colaborare. Au fost în vizită la Alba Iulia, la Sighișoara, singura cetate medievală locuită, au fost la președintele Tribunalului, la președintele Judecătoriei, cărora le mulțumim. Aici la Baroul ne-am străduit să le oferim un meniu tradițional”, a declarat avocatul Adrian Tudorancea, decanul Baroului Buzău.

Delegația avocaților belgieni a avut parte de excursii la cetatea din AlbaIulia, la Sibiu, Castelul Bran iar vizitele vor continua la mai multe obiective turistice din județul Buzău.

Urmărește-ne pe Google News