VIDEO Întâlnire de gradul trei, la Merei: un localnic și câinele său vs. o turmă de mistreți

Câinele a fost singura protecție a unui localnic din Buzău în fața unor mistreți care au năvălit în via din spatele casei. Omul s-a apropiat la câțiva metri de scroafa și puii ei pentru a filma sălbăticiunile cu telefonul mobil. Vânătorii spun că acesta s-a expus unui risc major, deoarece femela putea ataca dacă își simțea puii în pericol.

Din înregistrarea postată pe Facebook reiese distanța mică dintre mistreți și cel care filma. ”Au fost mai puțin de zece metri și abia după ce am văzut înregistrarea am realizat că am riscat”, ne-a spus Cristian Pătrănoiu, buzoianul care a întâlnit zilele trecute o turmă de mistreți în via din spatele casei.

Alarmat de lătratul câinelui, Cristian a mers în spate unde a dat peste o scroafă și puii ei care râmau în căutare de rădăcini. Sălbăticiunile nu păreau deloc speriate de apropierea omului, nici măcar de prezența câinelui Doru, un masiv ciobănesc mioritic. Întâlnirea bărbatului cu sălbăticiunile a durat câteva minute bune.

Cristian Pătrănoiu spune că se întâmplă din ce în ce mai des să îi apară mistreți pe proprietatea sa din comuna Merei. ”Rămân probabil fără ghinde în pădure și coboară de la deal în căutarea hranei”, crede buzoianul.

Vânătorii spun că bărbatul care a filmat întâlnirea cu mistreții s-a expus unui risc major, deoarece femela putea ataca dacă își simțea puii în pericol. În cazul de față, câinele a fost cel care a ținut sălbăticiunile la distanță. De obicei, porcii sălbatici atacă oamenii numai când sunt încolțiți sau scroafele încearcă să-și protejeze puii.

Urmărește-ne pe Google News