Agent de poliție din Cernătești, acuzat că a agresat verbal și fizic un adolescent. Acesta a înregistrat scandalul

Scandal în Poliția Buzău. Ajutorul șefului de post din Cernătești este acuzat de un adolescent din comună că l-ar fi agresat fizic și verbal în timpul unei audieri desfășurate în incinta postului de poliție din localitate. IPJ Buzău confirmă că există o anchetă deschisă de Parchet sub aspectul celor reclamate de minor. Acesta a reușit să înregistreze discuția cu persoana despre care spune că este ajutorul șefului de post din comună.

Mihai a fost luat la postul de Poliție din Cernătești după ce acesta ar fi provocat un incident în centrul satului. Puștiul l-a scuipat și înjurat pe un bărbat cu probleme psihice, scenă surprinsă de o cameră de supraveghere a primăriei.

Mihai a fost luat la postul de poliție unde, spune el, a fost înjurat de mamă și lovit cu palma și cu pumnul de către ajutorul șefului de post, dovadă fiind o înregistrare audio.

În timpul audierii, omul legii îl înjură, îl amenință și pare că-l lovește pe adolescent: ”Vrei să te joc în picioare, nesimțitule ce ești? P… mă-tii de animal! Animalule ce ești, meriți să te joc în picioare. Ce ai avut, mă’, cu Nu’u? De ce mereu îl bați?”.

După incident, băiatul a chemat salvarea, care l-a dus la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Medicii de aici au constatat însă că nu are mărci de agresiune și i-au dat drumul acasă. Un alt echipaj de poliție sosit la spital i-a mai aplicat tânărului o amendă pentru apelarea fără motiv a numărului unic de urgență 112.

Mihai locuiește în Cernătești alături de bunicul său, după ce mama lui a plecat la muncă în străinătate, iar tatăl i-a părăsit. Despre el, lumea spune că nu este deloc ușă de biserică.

”Pe înregistrare nu pare a fi ajutorul șefului de post. Dacă el este, probabil a fost provocat. Dacă agentul pe care eu îl știu cu capul pe umeri a exagerat, sunt organe care îl vor ancheta”, spune Valentin Stănilă, viceprimar al comunei Cernătești.

IPJ Buzău confirmă că la Parchet a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru clarificarea celor relatate de minor. La rândul său, tânărul susține că va merge să își caute dreptatea în instanță.

ATENȚIE, limbaj necenzurat!

Urmărește-ne pe Google News