VIDEO Ministrul Petre Daea și-a umplut traista cu bunătăți cumpărate de la producătorii tradiționali din Buzău

Ministrul agriculturii Petre Daea a venit la Buzău să promoveze oaia, la un târg tradițional, de la care a plecat încărcat cu bunătăți. Pâinea lui Ion, cârnații de Pleșcoi, mierea de salcâm și dulceața de lapte sunt câteva dintre produsele tradiționale care și-au făcut loc în punga cu bunătăți cumpărate de ministru.

Vizita la Buzău a ministrului Petre Daea în cadrul campaniei de promovare „Alege oaia!”a fost un nou prilej pentru popularul demnitar să facă baie de mulțime. Așa cum ne-a obișnuit de când este ministru, Petre Daea a venit la târgul din Buzău pus pe cumpărături.

Înconjurat de autorități locale, Petre Daea a făcut turul standurilor cu produse tradiționale de unde a cumpărat dulceață, cârnați, brânză și produse de panificație. Daea a avut și o mică nemulțumire pentru că nu a găsit produsul pe care și-l dorea cel mai mult: o pereche de ciorapi din lână.

Prezent la Buzău, ministrul Agriculturii a anunțat că de la lansarea campaniei „Alege oaia!” consumul de carne de oaie a crescut simțitor. „Știu chiar de la un producător de aici care mi-a spus clar că până anul trecut abatoriza vreo 4-5 oi pe săptămână iar acum a ajuns să taie și 40 de capete ceea ce, trebuie să recunoaștem, este o creștere importantă”, a declarat ministrul Daea.

Târgul dedicat oii este organizat în parcarea unui hypermarket deschis săptămâna aceasta la Buzău. La eveniment participă fermieri și producători tradiționali din Buzău. Campania „Alege oaia!” se desfășoară la sâmbătă și duminică între orele 10.00-17.00.

 

Urmărește-ne pe Google News