Peste 20.000 de articole pirotehnice deţinute ilegal de patru buzoieni

Poliţiştii au organizat în această dimineață mai multe controale şi percheziţii pe raza municipiului Buzău şi localităţilor Ruşeţu şi Smeeni, la persoane bănuite de operaţiuni ilegale cu articole pirotehnice. Au fost întocmite patru dosare penale şi confiscate peste 20.500 de petarde şi artificii deţinute ilegal.

În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi Secţiei de Poliţie Rurală nr. 12 Pogoanele au pus în executare trei mandate de percheziţie pe raza municipiului Buzău şi a comunei Ruşeţu, existând suspiciunea că se deţin fără drept, articole pirotehnice.

Cu această ocazie, în urma activităților efectuate, în locuinţele a doi bărbaţi în vârstă de 49 de ani şi 52 de ani, din Buzău, respectiv Ruşeţu, precum şi în locuinţa unei femei în vârstă de 60 de ani, din Buzău, persoane neautorizate în domeniul deţinerii şi comercializării de articole pirotehnice, au fost identificate peste 20.500 de articole pirotehnice deţinute ilegal.

De asemenea, în urma unui control efectuat la o societate comercială din Smeeni, a reieşit că reprezentantul legal, un bărbat în vârstă de 41 de ani, ar fi deţinut ilegal 20 de cutii cu artificii.

Poliţiştii au ridicat pentru continuarea cercetărilor întreaga cantitate de materiale pirotehnice. Pe numele celor patru au fost întocmite dosare penale şi poliţiştii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz.

Urmărește-ne pe Google News