Au plătit pentru vită dar au primit carne de cal. Este țeapa primită de mai mulți săteni din Ghergheasa

Mai mulți săteni din Ghergheasa au crezut că au nimerit o superofertă atunci când au găsit de cumpărat de la un samsar carne de vită mult mai ieftină decât pe piață. Nu știau însă că la tocătura pentru sarmale au folosit de fapt carne de cal. S-a aflat despre înșelăciune după ce vecinii vânzătorului de carne au sesizat dispariția calului din grajdul acestuia.

În urma unor sesizări, poliţişti din cadrul Secţiei de poliţie rurală Ziduri, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au descins la gospodăria unui bărbat de 24 de ani, din Vadu Paşii, acuzat de comiterea infracţiunii de înşelăciune.

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit că, în ziua de 16 decembrie, bănuitul ar fi sacrificat o cabalină şi ulterior ar fi comercializat carnea rezultată către mai multe persoane din localitatea Ghergheasa, pretinzând că aceasta ar proveni din sacrificarea unei bovine.

Inițial, samsarul a negat însă a fost pus în dificultate atunci când polițiștii au găsit capul cabalinei sacrificate. Oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune şi continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Deși între carnea de vită și cea de cal sunt diferențe mari, puțini sunt în stare să le deosebească. Carnea de cal este mai închisă la culoare, spre deosebire de cea de vită. Grăsimea cărnii de cal este de culoarea galbenă, iar cea de vită este albă.

Urmărește-ne pe Google News