VIDEO Polițiștii locali au demolat un cort improvizat de oamenii străzii în Parcul Crâng, pentru a se adăposti pe timpul iernii

Poliţiştii locali au desfăşurat în ultima perioadă mai multe acţiuni pentru a depista persoanele fără adăpost de pe raza municipiului Buzău. Au fost identificate șapte persoane, în diferite zone ale municipiului, care au fost conduse la Centrul de Urgentă de Zi si de Noapte pentru Persoane Adulte Fără Adăpost.

Pentru că temperaturile scad foarte mult pe timpul nopţii, persoanele fără adăpost sunt în pericol de a suferi din cauza frigului, existând oricând riscul de a se alege cu degerături sau chiar de a intra în șoc hipotermic.

De aceea, polițiștii locali din Buzău au demarat acțiuni vizând depistarea persoanelor fără adăpost de pe raza municipiului și îndrumarea acestora către Centrul de Urgență de Zi și de Noapte care le este special destinat.

În urma controalelor, echipajele de poliție locală au depistat două persoane în pădurea Crâng care au improvuizat un cort din cartoane și bucăți de material textil, unde se adăposteau pe timpul nopții. Împreună cu reprezentanții SC RER Ecologic Service SA, cortul a fost desființat, iar zona a fost salubrizată.

”Polițiștii locali vor verifica în continuare zonele frecventate de persoanele fără adăpost pentru identificarea acestora. Rugăm cetățenii municipiului Buzău în cazul în care observă persoane fără adăpost să ne contacteze la telefonul 0238/955-Dispeceratul Poliţiei Locale”, se arată în comunicatul de presă al Poliției Locale Buzău.

În total, șapte oameni ai străzii au fost preluați din diferite puncte din oraș și duși la centrul de zi al Primăriei.

Urmărește-ne pe Google News