VIDEO Dulciuri și cosmetice expirate din 2010, descoperite în mai multe magazine din Buzău

Inconștiență maximă! Magazinele de cartier au la vânzare alimente expiratevunele și de șpte ani. S-au convins polițiștii locali din Buzău care au mers în control la câteva buticuri din oraș alese la întâmplare. Agenții au dat amenzi în valoare de 6.000 lei și au confiscat marfă în valoare de 3.349 lei.

Polițiștii locali porniți miercuri în controale au avut șocul să constate că administratorii mai multor magazine de cartier aveau expuse produse cu termen de valabilitate expirat chiar și de șapte ani! Mai grav este că printre ele erau produse alimentare supuse unei alterări rapide dacă sunt păstrate în condiţii improprii.

Luată la întrebări de organele de control, patroana unuia dintre buticurile înțesate cu produse expirate a rămas fără explicații. Mai ales după ce i-au fost descoperite sub tejghea zeci de litri de alcool pe care îl vindea ilegal în regim de bar.

Agenții de poliție locală au descoperit atât de multe nereguli la două dintre cele cinci societăți verificate încât au umplut două dube cu bunurile confiscate. Administratorii celor două marketuri au primit amenzi în valoare de 6.000 lei și au rămas fără marfă în valoare de 3.349 lei.

În urma verificărilor s-a descoperit că unele produse erau expirate din anul 2010. Este vorba despre produse alimentare, dulciuri, sucuri, cosmetice, produse de uz casnic și igienă personală.

Urmărește-ne pe Google News