VIDEO Militarii au trecut prin mall. Armele și noile uniforme ale trupelor speciale, vedetele expoziției

Pentru armata buzoiană, manifestările de Ziua Națională au început cu o zi mai devreme. Militarii Diviziei 2 Infanterie „Getica” au expus în centrul comercial instalaţii de executare a tragerilor cu laser, tehnică militară şi echipamente din dotarea unităţilor de comunicaţii şi informatică, geniu, paraşutişti, informaţii militare, forţe speciale.

Timp de patru ore, activitățile s-au derulat în acordurile fanfarei Armatei a doua, dirijată de căpitanul Dănuţ Vulpe. Buzoienii au ascultat un concert cu repertoriu diversificat, de la marşuri, polci, valsuri, jazz, muzică internaţională pânp la folclor autentic.

Cei mici au putut vedea instalaţii de executare a tragerilor cu laser, doi câini specializaţi în depistarea dispozitivelor explozive dar şi roboţi folosiţi la dezamorsarea acestora.

Pentru cei mai mari militarii au expus armament, tehnică militară şi echipamente din dotarea unităţilor de comunicaţii şi informatică, geniu, paraşutişti, informaţii militare, forţe speciale.

După ora 14.00, militarii și fanfara s-au retras pentru a pregăti ceremonia de pe 1 decembrie, care începre la ora 10.00.

Urmărește-ne pe Google News