Iată ce-i transmite un buzoian Arhiepiscopului Ciprian, printr-o scrisoare deschisă: „Ar fi păcat ca actul de deces al Stațiunii să fie semnat de Dumneavoastră”

O scrisoare deschisă formulată de un cetățean și adresată ÎPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, circulă pe Facebook. Reacția buzoianului, pe nume Mihai Nicolae, colaborator al Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă Buzău, vine la scurt timp după ce a apărut informația că Arhiepiscopia vrea să valorifice un teren utilizat acum de Stațiune, prin cedarea lui către un dezvoltator imobiliar, în vederea construcției de blocuri.

Terenul Episcopiei a fost luat în arendă de Stațiunea Legumicolă, dar acum se dorește cedarea lui către un dezvoltator imobiliar pentru a construi un cartier de blocuri. De notat că terenul a aparținut zeci de ani stațiunii, dar după Revoluție Arhiepiscopia l-a cerut și a obținut retrocedarea sa.

”În ultimii ani l-am putut totuși folosi în arendă. Dar acum, episcopia vrea să-l dea unui dezvoltator pentru a face blocuri. Noi nu suntem de acord, pentru că blocurile vor face umbră peste restul terenurilor noastre, în zona cea mai bună pentru cercetare”, a declarat Constantin Vlad, directorul SCDL Buzău .

Angajații stațiunii, dar și apropiații acesteia, printre care și autorul scrisorii deschise, solicită Arhiepiscopiei modificarea corespunzătoare a proiectului, astfel încât să nu fie afectată activitatea stațiunii care a devenit un reper pentru cercetarea românească.

Nicolae Mihai, sursa Facebook

23561765_1519895904768487_7091381971768475992_n

Urmărește-ne pe Google News