A fost reținut șoferul care a accidentat mortal un biciclist de 45 de ani, după care a părăsit locul faptei

Poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore a șoferului de 30 de ani, sub aspectul comiterii infracţiunilor de „ucidere din culpă”, „părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei” şi „conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului”.

La data de 7 noiembrie, în jurul orei 06.00, a fost sesizată producerea unui accident rutier în afara localităţii Mărăcineni, pe DN 2 E 85. Din primele verificări efectuate de poliţiştii rutieri la faţa locului a reieşit că un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Beceni, în timp ce se deplasa cu un autoturism din direcţia Mărăcineni către Buzău, a acroşat un biciclist care se deplasa regulamentar pe podul peste râul Buzău şi în aceeaşi direcţie. După impact conducătorul auto şi-a continuat deplasarea până la intrarea în municipiul Buzău, fără încuviinţarea Poliţiei.

În urma evenimentului a rezultat decesul biciclistului, un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Mărăcineni. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 1.02 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de acesta poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunilor de „ucidere din culpă”, „părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei” şi „conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului”. Urmează ca în cursul zilei de miercurie, persoana să fie prezentată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, în vederea dispunerii de măsuri legale.

Urmărește-ne pe Google News