Ciolacu: Infrastructura este prioritatea zero a Guvernului; am obținut sprijinul Băncii Mondiale pentru construcția autostrăzii Ploiești-Brașov

Vicepremierul Marcel Ciolacu va conduce comitetul de coordonare de la nivelul Secretariatului General al Guvernului pentru construcția autostrăzii Ploiești-Brașov, un proiect vital pentru infrastructura rutieră din România la care își vor aduce contribuția și specialiștii Băncii Mondiale.

Decizia a fost luată în urma întrevederii pe care premierul Mihai Tudose și vicepremierul Marcel Ciolacu au avut-o marți cu o delegație a Băncii Mondiale, condusă de Tatiana Proskuryakova, manager de țară, pe tema proiectelor de infrastructură rutieră.

”Mă bucur că Banca Mondială a înțeles determinarea actualului Guvern în materia dezvoltării infrastructurii de transport și a decis să ne acorde asistență de specialitate pentru construcția autostrăzii Ploiești-Brașov. Voi depune toate eforturile pentru ca acest proiect de importanță strategică să devină realitate. România are nevoie de autostrăzi pentru a progresa în continuare și a reduce decalajele față de țările occidentale. Românii au dreptul la 27 de ani de la Revoluție să circule în condiții civilizate până la munte”, a declarat vicepremierul Marcel Ciolacu.

Totodată, la întâlnirea cu reprezentanții Băncii Mondiale s-a luat decizia ca ministerul Transporturilor să coordoneze tot ceea ce ține de implementarea tehnică a acestui proiect.

Urmărește-ne pe Google News