Elevii din Buzău strâng alimente pentru bătrânii din azilul de la Vintilă Vodă, amenințat cu desființarea

Elevii buzoieni şi reprezentanţii Crucii Roşii sar în sprijinul bătrânilor de la Căminul Vintilă Vodă (Buzău), rămas fără finanţare. Elevii mai multor școli din Buzău au strâns bani şi au cumpărat alimente pe care le vor duce la Vintilă Vodă.

După ce a aflat din presă despre situatia dificilă prin care trece Căminul pentru persoane vârstnice Vintilă Vodă, Crucea Roșie Buzău a mobilizat voluntarii și instituțiile partenere, în special unități școlare, pentru a demara o campanie de strângere de alimente care să fie donate azilului.

Astăzi, voluntarii de la Colegiul Național „M. Eminescu” și de la Colegiul Tehnic Buzău, elevi și cadre didactice, au mers în supermarketul din Aurorra Mall, pentru a cumpăra alimente de bază si a le pune apoi în recipientul special destinat proiectului Banca de Alimente. Produsele vor donate centrului social din Vintilă Vodă.

De asemenea, în cursul zilei de vineri, Crucea Roșie Buzău va prelua și transporta la Căminul de bătrâni din Vintilă Vodă alimentele colectate de elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Geroge Emil Palade” Buzău.

Caminul de bătrâni din Vintilă Vodă a fost inaugurat în vara anului 2011 şi funcţionează în două dintre clădirile fostului spital din localitate. La aşezământul pentru bătrâni lucrează 24 de angajaţi, personal de îngrijire şi pentru întreţinere, cei mai mulţi fiind preluaţi din structura spitalului.

Un număr de 38 de bătrâni beneficiază în prezent de serviciile aşezământului, în două pavilioane aflate în mijlocul unui parc de două hectare.

Asistaţii au parte de patru mese pe zi, în cantina proprie. Aşezământul nu va mai putea funcţiona fără subvenţie, potrivit directorului azilului, pentru că niciunul dintre asistaţi nu ar putea suporta integral costul lunar de peste 2.100 de lei.

Urmărește-ne pe Google News