VIDEO Imagini apocaliptice la Movila Banului. O casă arde ca o torță în miez de noapte!

O familie nevoiașă cu doi copii minori din comuna Movila Banului a rămas fără locuință în prag de iarnă, în urma unui incendiu devastator declanșat de la o sobă defectă. Cei patru erau plecați la o rudă care trage să moară și nimeni nu și-a dat seama de proporțiile dezastrului .

Stelică și Monica de 45 repectiv 40 de ani au trecut dumincă seara printr-o mare încercare după ce toată gospodăria le-a fost distrusă de un incendiu violent propagat de la o sobă lăsată nesupravegheată.

Cei doi soți care au în îngrijire și doi copii minori de 8 și 15 ani, vor trăi de astăzi din mila comunității după ce și-au pierdut toate hainele , actele și acareturile în incendiul devastator.

Potrivit martorilor, casa de la marginea comunei Movila Banului s-a arpins ca o torță în plină noapte în timp ce familia era plecată la o rudă care trage să moară. Nenorocirea a făcut ca soții nevoiași să rămână și fără suma de 700 de lei provenită din vânzarea unui cal, bani cu care cei doi soți urmau să cumpere lemne,  haine și mâncare pentru cei doi copii minori.

Deși pompierii buzoieni au intervenit rapid în urma solicitării făcute de vecini,  nu s-a mai putut salva mare lucru din calea flăcărilor dezlănțuite care mistuiseră deja toată casa.

Primarul localității Movila Banului , Moise Romică a declarat că începând de luni va mobiliza toată comunitatea pentru a construi o nouă casă pentru familia care trăiește doar din ajutorul social.”Este o adevărată tragedie pentru acești oameni care au de crescut și doi copii minori. Trebuie să-i ajutăm rapid pentru că au rămas doar cu hainele de pe ei . De mâine le vom aloca materiale de construcție  dar și forță de muncă și sperăm să le construim o nouă casă până la venirea iernii “ a mai spus Moise Romică.

Păgubașii vor locui în casa unor vecini până când primăria din localitate va reuși să le construiască o nouă locuință.

Urmărește-ne pe Google News