VIDEO Doisprezece cicliști belgieni au pornit în turul României de la Buzău. Promovează un proiect social

Un număr de doisprezece cicliști din Belgia vor străbate mai mult de o mie de kilometri în zece zile pentru a promova necesitatea serviciilor de îngrijiri la domiciliu în România și pentru a colecta fonduri necesare furnizării acestor servicii în comunități rurale din țara noastră. Au luat startul, miercuri, din fața Consiliului Județean Buzău.

Fundația Crucea Alb Galbenă Buzău este una dintre cele mai importante organizații înființate de Belgia în România, având 14 ani de când furnizeză îngrijiri medico-sociale la domiciliu. Fundația deservește în prezent 29 de comune din cele 82 ale județului Buzău. Din acest motiv, cicliștii belgieni au ales să își înceapă traseul din Buzău.

Cicliștii își vor încheia drumul pe data de 21 septembrie în București. România este, la acest moment, pe ultimele locuri în Europa la serviciile de îngrijire pe termen lung acordate persoanelor de vârsta a treia.

IMG_20170913_094054

În cei 14 ani de când furnizeză îngrijiri medico-sociale la domiciliu, Fundatia Crucea Alb Galbenă Buzău a ajuns să bată drumurile din 29 dintre cele 82 ale județului Buzău și din Municipiul Buzău. În anul 2016 au fost furnizate servicii unui număr de aproape 950 persoane, dintre care 650 sunt persoane vârstnice, 460 provenind din mediul rural.

Pentru vârstnicii din rural au fost făcute în anul 2016 peste 90.000 de vizite și peste 360.000 de servicii de îngrijiri medicale și sociale la domiciliu, persoanelor cu diferite afecțiuni cronice sau boli incurabile. Serviciile sunt acordate pe termen lung, uneori ani de zile.

Urmărește-ne pe Google News