VIDEO Tatăl agentului de la Lex Protect care a murit în accidentul de luni spune că fiul lui a mers la intervenție în locul unui coleg

Moartea lui Gheorghe Nițu a provocat o mare durere în toată comuna Vadu Pașii, unde locuia împreună cu soția și cei doi copii. Era un om săritor, bun la suflet, călit în viață și cu o putere fizică remarcabilă. De aceea, rudele și apropiații nu își pot explica cum a fost posibil ca muntele de om să rămână captiv în caroseria mașinii.

Tristețea, lacrimile și disperarea au pus stăpânire pe gospodăria lui Gică Nițu, din Vadu Pașii, după ce accidentul rutier în care agentul de pază și-a pierdut viața, carbonizat în mașina de serviciu cu care se deplasa la o intervenție. Împietriți de durere, părinții și soția bărbatului de 39 de ani caută răspunsuri la drama care i-a copleșit.

De ce a fost nevoie să plece la intervenție în locul unui coleg, cum de nu a reușit un om așa de puternic să scape dintre fiarele contorsionate sau de ce Dumnezeu le-a dat tocmai lor asemenea necaz. Sunt câteva dintre întrebările care îi neliniștesc pe apropiații lui Cică.

”A fost misiunea altuia. El a dat să se ducă la intervenție, dar trebuia să fie altcineva. Poate nu se întâmpla dacă se ducea celălalt coleg. Înainte de impact ar fi vorbit cu un coleg apoi nu s-a mai auzit nimic”, spune Ștefan Nițu, tatăl lui Gică.

vlcsnap-2017-09-12-16h08m07s994

”Nu merita o asemenea moarte! Îl vom regreta toată viața. Despre nenorocire am aflat aseară. Am auzit-o pe mama lui cum plângea la poartă. Dimineață trebuia să iasă din tură. Băiatul lui încă îl așteaptă acasă”, mărturisește Aida Niță, verișoară.

Rudele cred că moartea parcă i-a fost sortită și prevestită. Așa cum nu mai făcuse de mult timp, Gigel a oganizat o mare petrecere, cu lăutari, chiar în preziua tragediei. ”Ultima oară am vorbit de dimineață cu el, când a venit să aducă băiatul. Pe fată a luat-o cu el, în oraș, pentru că mergea la școală. Cu o seară înainte a fost petrecere mare, unde au chefuit el și câțiva prieteni. Parcă a fost așa o premoniție”, crede tatăl victimei.

Gică Nițu a murit nevinovat, în cele mai groaznice chinuri, după ce a fost lovit din spate de un șofer care nu a păstrat distanța corespunzătoare. Autoturismul de intervenție în care se afla agentul de pază a fost proiectat pe contrasens într-o autocisternă apoi a luat foc instantaneu.

Gheorghe Nițu lucra în grupa de intervenții a unei firme de pază și protecție din oraş. Luni seară se deplasa dinspre Buzău spre abatorul de pui de la ieșirea din oraș, unde urma să constate motivul declanșării unei alarme. La ultima intersecție din traseu, a oprit pentru a vira la stânga însă nu a fost observat la timp de şoferul unui autoturism Opel care circula din spatele lui a fost lovit şi aruncat pe contrasens unde a intrat în coliziune cu o autocisternă. Accidentul a fost provocat de șoferul din Opel, un bărbat de 63 de ani, din localitatea buzoiană CA Rosetti.

Agentul de pază a ars de viu, în timp ce pompierii se străduiau să stingă flăcările care au carbonizat în întregime autoturismul. Alte două persoane au fost rănite, dar se află în afara oricărui pericol. Este vorba despre șoferul Opelului, cel care a provocat accidentul, și un pieton care a fost izbit de cioburile sărite din coliziune.

Gică Nițu, așa cum îl cunoșteau apropiații, era apreciat în cercul său de prieteni și în colectivul de la serviciu. Colegilor săi nu le vine să creadă că bărbatul nu mai este printre ei. Fratele său, cu un an mai mare, lucrează în cadrul aceleiași firme. Va fi înmormântat joi în cimitirul din Vadu Pașii.

Urmărește-ne pe Google News