VIDEO Elevii buzoieni, vedete în „Țara lui Andrei”

Zeci de elevi de la școlile profesionale și liceele tehnologice din Buzău au participat la săptămâna de închidere a proiectului „Țara lui Andrei”, eveniment susținut de Petrom și Enel, pe durata vacanței de vară în stațiunea Bran din județul Brașov.

Elevii buzoieni au muncit din greu  timp de 3 zile pentru realizarea unui sistem de încărcare electric alimentat de energia solară. Construcția micilor meseriași a fost amplasată în Piața Sfântul Ioan din Brașov fiind primul spațiu ecologic de încărcare din oraș.

În ultima săptămână de activități din „Tabăra Meseriașilor” a venit rândul micilor electricieni de la mai multe licee din Buzău ,să facă un adevărat spectacol chiar în centrul Brașovului.

Într-o atmosferă incendiară, 60 de liceeni buzoieni au prezentat o stație electrică alimentată de panouri fotovoltaice, construită special pe durata taberei pentru a încărca ecologic laptopuri și telefoane mobile.

Cei care s-au străduit să le insufle elevilor dragostea pentru meserie au rămas impresionați de dăruirea participanților. Primii 20 dintre cei mai harnici meseriași au fost premiați cu burse de câte 500 de lei acordate lunar, timp de un an școlar decătre  OMV Petrom și partenerul ENEL

Alături de cei 60 de elevi, au fost prezenți în Tabăra Meseriașilor și 9 profesori din școlile selectate din Buzău. Aceștia au participat la cursuri de comunicare și negociere a conflictului în managementul educațional, în urma căruia au primit 15 puncte de credit.

În cadrul ediției din 2017, peste 300 de elevi din școlile profesionale și liceele tehnologice din Buzău au participat pe durata vacanței de vară în sesiuni săptămânale de pregătire în meseriile de: petrolier, ospitalier, mecanic, textil și electric.

Urmărește-ne pe Google News