VIDEO Tânără din Buzău, înregistrată de o cameră de supraveghere în timp ce abandonează patru cățeluși pe stradă

A coborât din Mercedes pentru a lăsa un sac cu patru cățeluși lângă un gard după care și-a văzut de drum. Acum, tânăra care a fost înregistrată de o cameră de supraveghere este căutată de poliție pentru a fi trasă la răspundere, întrucât a abandonat animalele pe domeniul public. Nu sunt deloc izolate astfel de cazuri, spun reprezentanții societății de ecarisaj din Buzău.

Un tânăr din Buzău a descoperit puii de câine pe trotuarul străzii Vasile Golea. Potrivit lui Bogdan G., cățeii ieșiseră dintr-un sac de rafie și scheunau, probabil de foame. După ce vizionat înregistrarea de pe sistemul de supraveghere al magazinului său, și-a dat seama că puii fuseseră abandonați de o domnișoară care a coborât dintr-un Mercedes. Se vede cum persoana iese din autoturism, lasă un obiect alb lângă un gard după care își vede de drum.

Câțiva copii se apropie, par că se minunează de ceea ce văd, după care pleacă. Cățeii au fost abandonați în după-amiaza zilei de duminică. Bogdan i-a luat în casă, le-a dat să mănânce, apoi i-a predat luni dimineață unui echipaj de ecarisaj. ”Este vorba despre un abandonul unor căței iar cu ajutorul imaginilor Poliția Locală va identifica pe cel sau cei care se fac vinovați. Sunt multe cazurile în care unii iubitori de animale adoptă căței după care îi eliberează în teritoriu”, spune Emil Paraschiv, șeful serviciului de ecarisaj.

Potrivit acestuia, abandonul cățelușilor este infracțiune și se pedepsește cu amendă penală sau trei luni de închisoare.

 

Urmărește-ne pe Google News