În sfârșit, se lucrează la podul de la Vadu Pașii. De marți, va fi interzis accesul pietonilor

După 12 ani de promisiuni, au început, în sfarsit, lucrările la podul de la Vadu Pașii. Astazi, au demarat lucrările de decopertare a asfaltului de pe vechiul pod. În câteva zile, pe podul vechi nu se va mai putea trece nici cu piciorul. Lucrările de construcție la noul pod vor dura aproximativ doi ani.

Astăzi, era forfotă la santierul amenajat de curand la podul de la Vadu Pasii. Muncitorii au început lucrările de decopertare a asfaltului pe vechiul pod, construit după un proiect al celebrului arhitect Anghel Saligny.

Navetiștii sunt pe de o parte bucuroși ca au inceput, in sfarsit, lucrarile la acest obiectiv, iar pe de alta parte, sunt nemultumiti de faptul nu mai pot traversa acest pod, pe jos sau cu bicicleta. În câteva zile, pe podul vechi nu se va mai putea trece nici cu piciorul.

Pe toată durata lucrărilor la vechiul pod, traficul pietonal va fi închis iar în acest sens s-au montat deja panouri metalice care să nu mai permită accesul pietonilor pe pod.

Lucrările la vechiul pod presupun, pe lângă înlăturarea stratului de bitum și înlocuirea cu un alt material, și îngustarea caii de circulație la maxim 2 metri precum și consolidarea pilelor.

Potrivit conducerii Consiliului Judetean Buzău, pe 7 septembrie, va fi predata lucrarea constructorilor, iar în maximum 24 de luni, podul nou va fi inaugurat pentru traficul rutier.

Pe podul vechi, monument istoric, se vor amplasa doar niște foi de tablă special, folosite doar pentru circulația pietonilor.

Noul pod va fi reabilitat cu bani de la Ministerul Dezvoltarii, investiția ridicandu-se la peste 26 milioane de lei. Lucrarea va fi executata de un concorțiu format din mai multe firme, printre care si Integral Buzau, societate de constructii care a ridicat si noua maternitate din municipiu.

Urmărește-ne pe Google News